Kako i kome možete da prijavite zagađenje voda?

Kako i kome možete da prijavite zagađenje voda?

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje Leskovac o kvalitetu površinskih voda na teritoriji grada Leskovca za period 2020 – 2021 godine se navodi da su na svim mernim mestima reke imale umereni ekološki status ali da su u pojedinačnim merenjima zabeležen i loš ekološki status Južne Morave, Veternice, Jablanice i Vučjanke.

Ukoliko primetite da je u obližnju reku ispuštena neka štetna materija, ako je voda promenila boju/miris ili sumnjate da reku neko zagađuje obratite se Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Leskovca – Inspekciji za zaštitu životne sredine. Ovom organu prijavu možete uputiti:

Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica ili poteškoća sa podnošenjem prijave, ili niste zadovoljni postupanjem nadležnog organa i potrebna vam je pomoć, možete se obratiti našem timu putem ovog mejla.

Tekst je nastao u okviru projekta Povezivanje: ka većoj vidljivosti organizacija civilnog društva i većem učešću građana“, koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD).

Udruženje građana Tim 42