O nama

U svom kultnom delu “Autostoperski vodič kroz galaksiju”, Daglas Adams kao krajnji odgovor na pitanje o suštini života, Svemira i svega ostalog navodi broj 42.

Kao grupa aktivista i aktivistkinja sa višegodišnjim “stažem” u civilnom sektoru, kojima je prirodno da se pitaju i postavljaju pitanja, upravo sa tim ciljem smo se i okupili: da saznamo odgovore na sva pitanja, o suštini života, Univerzuma, svega za šta znamo i ne znamo. Tako je nastao Tim 42.

Tim 42 osluškuje probleme sa kojima se suočavaju građani Leskovca. Pomaže im, motiviše ih, usmerava i edukuje u vezi sa mehanizmima koje mogu da koriste u borbi za ostvarivanje njihovih prava iz oblasti zaštite životne sredine, prava pacijenata, socijalne zaštite.

Tim 42 posebno je fokusiran na rad sa mladima: edukuje ih, mentoriše, motiviše, osnažuje, kako bi bili aktivni građani – upoznati sa svojim pravima, kako bi unapredili sopstveni položaj u društvu i uticali na donošenje odluka zarad unapređenja lokalne zajednice.

Tim 42 paralelno analizira mehanizme i prakse nadležnih organa i zajedno sa građanima zagovara za njihova unapređenja kako bi se došlo do sistemskih rešenja problema sa kojima se suočavaju građani Leskovca i na taj način unapređuju živote svih građana.

Tim 42 čini grupa posvećenih i entuzijastičnih aktivista i aktivistkinja sa višegodišnjim iskustvom u različitim oblastima: projektnom menadžmentu, omladinskom radu, istraživačkom radu, neformalnom obrazovanju, kao i kreiranju predloga praktičnih politika, strateških planova i dokumenata na lokalnom i nacionalnom nivou i drugo. Verujemo da različito obrazovanje, oblasti interesovanja i nivoi iskustva naših članova i članica donose dodatnu vrednost našem timu i ciljevima ka kojima stremimo.

Aktivnosti sprovodimo uz finansijsku podršku različitih donatora i partnera, ali i sredstvima udruženja i uz volonterski doprinos svih članova i članica. Smatramo da je važno da se posvećeno bavimo temama od značaja za građane i lokalnu zajednicu, bez obzira na postojanje ili odsustvo projektne podrške našim  aktivnostima.

Udruženje građana Tim 42