Interaktivna radionica „Ekolog I Ja“

Interaktivna radionica „Ekolog I Ja“

U osnovnoj školi „Josif Kostić“ održana je interaktivna ekološka radionica pod nazivom „Ekolog i Ja“. Radionica je imala za cilj podizanje svesti o ekološkim pitanjima i aktivno uključivanje učenika u razmatranje ovih tema.

Učesnici radionice su se dublje pozabavili pitanjima ugrožavanja staništa, različitim vrstama zagađenja, zagađenjem vazduha i klimatskim promenama. Kroz interaktivne aktivnosti i diskusije, učenici su imali priliku da bolje razumeju kako njihova svakodnevna dela i odluke mogu uticati na okolinu i prirodni svet.

Ova ekološka radionica predstavlja značajan korak ka podizanju svesti o ekološkim problemima u zajednici, istovremeno pružajući učenicima priliku da se aktivno angažuju u rešavanju ovih izazova. Projekat „Šta diše Leskovac?“ ima za cilj da inspiriše i osnaži lokalnu zajednicu da preduzme korake ka očuvanju životne sredine i stvaranju održive budućnosti za sve.

Radionica je održana u okviru projekta „Šta diše Leskovac?“ koji se sprovodi u okviru programa podrške javnom zagovaranju „Istraži – osnaži“ koji finansira Britanska ambasada u Srbiji a sprovodi Trag fondacija.

Udruženje građana Tim 42