Održan Erasmus+ trening „Leskovac po meri mladih“

Održan Erasmus+ trening „Leskovac po meri mladih“

U periodu od 2. do 8. maja održali smo Erasmus plus trening „Leskovac po meri mladih“. Trening ima za cilj da umreži mlade iz Leskovca, omladinske radnike i donosioce odluka, kako bi zajedno kreirali mehanizme za aktivno učešće mladih u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.

Učešćem u interaktivnim radionicama, vežbama, debatama, igrama uloga, aktivnostima na otvorenom, prezentacijama, mladi su imali priliku da unaprede kompetencije na temu aktivnog učešća i participacije, omladinske politike na lokalnom i nacionalnom nivou, ali i unaprede veštine javnog nastupa, komunikacije, timskog rada.

U okviru programa organizovana je poseta Omladinskom centru OPENS u Novom Sadu, a učesnicima je predstavljen i omladinski program Pokreta gorana Vojvodine kao primer dobre prakse participacije mladih na lokalu. Prezentovan je i rad Krovne organizacije mladih Srbije i mogućnosti koje su otvorene mladima kroz KOMS programe.

Trening je sproveden u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima. Učestvovalo je 16 mladih iz Leskovca i okolnih mesta, program su vodili omladinski radnici iz Tima 42, a učesnicima su svoj rad predstavili i sa njima radili na modelu koordinator Kancelarije za mlade Leskovac Aleksandar Stojanović i član Gradskog veća Stefan Kitanović.

Na samom treningu kreiran je model putem kojeg će svi mladi iz Leskovca moći da komuniciraju svoje potrebe i predlažu ideje lokalnoj samoupravi. Ovaj mehanizam biće pokrenut u narednom periodu i dostupan svim mladima iz Leskovca i okolnih mesta.

Trening je sproveden u okviru Erasmus+ projekta „Leskovac po meri mladih“ koji sprovodi Tim 42 u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Leskovac, a uz podršku Fondacije Tempus.

Udruženje građana Tim 42