Poziv za mlade iz Leskovca: strukturirani dijalog sa donosiocima odluka

Poziv za mlade iz Leskovca: strukturirani dijalog sa donosiocima odluka

U periodu od septembra do novembra 2020. sproveli smo istraživanje potreba mladih u Leskovcu, kao i mapirali sve programe lokalnih ustanova namenjene mladima. U saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade, prikupljene podatke iskoristićemo kao polaznu tačku za novi Lokalni akcioni plan za mlade.

Tokom decembra 2020 organizovaćemo po prvi put strukturirani dijalog mladih sa donosiocima odluka u Leskovcu. Ideja nam je da predstavimo rezultate ovih istraživanja i pokrenemo proces gde će mladi aktivno učestvovati u donošenju odluka koje ih se tiču na lokalu, biti pitani i uključivani u procese ne samo kao korisnici već pri kreiranju programa.

Ako si mlada osoba (15-30) iz Leskovca i okoline, pozivamo te da se prijaviš za učešće u ovom procesu. Proces podrazumeva:

  • onlajn trening (putem Zoom platforme) gde ćeš imati priliku da se upoznaš sa ostalim učesnicima, da se dodatno informišeš o tome šta znači aktivno učešće mladih, koji su nivoi participacije, kao i da se pripremiš za sam sastanak.
  • sastanak sa donosiocima odluka tokom decembra (u zavisnosti od epidemiološke situacije biće naknadno određen format sastanka)

Za učešće u programu možeš se prijaviti popunjavanjem formulara na ovom linku. Prijave su otvorene do popune mesta, tako da te ohrabrujemo da požuriš.

Projekat „Prvi koraci za Leskovac prilagođen mladima“ podržan je od strane Evropske Unije kroz projekat “Regional Youth Compact for Europe” koji sprovodi Fondacija Centar za demokratiju. Trening za pripremu mladih za strukturirani dijalog sprovodimo u partnerstvu sa NAPORom, KOMSom i OPENSom.

Udruženje građana Tim 42