Poziv za učesnike treninga „Leskovac po meri mladih“

Poziv za učesnike treninga „Leskovac po meri mladih“

Ako si:

  • Mlada osoba (15 – 30 god) iz Leskovca i okoline 
  • Želiš da stekneš nova znanja o aktivizmu i participaciji, omladinskoj politici
  • Želiš da saznaš kako možeš da utičeš na procese donošenja odluka u svom gradu
  • Motivisan/a si i proaktivan/na i želiš da menjaš stvari na bolje

ovo je poziv za tebe.

Tim 42 organizuje sedmodnevni trening „Leskovac po meri mladih / Youth tailored Leskovac“. Trening je namenjen mladima (15-30 god) iz Leskovca i okoline, a biće održan u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima u periodu od 02. do 08. maja 2022. 

Program treninga možeš pogledati ovde.

Tokom treninga, imaćeš priliku da učestvuješ u atkivnostima kao što su radionice, vežbe, debate, igre uloga, aktivnosti na otvorenom, prezentacije… Bolje ćemo se upoznati sa pojmovima aktivnog učešća i participacije, naučiti koji su postojeći mehanizmi da učestvujemo u donošenju važnih odluka u gradu. Zajedno sa predstavnicima grada koji će prisustvovati treningu (koordinator Kancelarije za mlade, članovi Gradskog veća zaduženi za omladinsku politiku), kreiraćemo model za učešće mladih u procesima donošenja odluka u Leskovcu. Želimo da važne teme i procese izvučemo iz teško dostupnih dokumenata, i zajedno kreiramo mehanizam da Leskovac po meri mladih ne ostane samo naziv projekta, već bude naša realnost. 

Ovaj model će biti pokrenut u periodu nakon treninga, i putem njega će svi mladi moći da se pitaju kada se donose važne odluke koje imaju uticaj na njihov život. 

Profil učesnika: Mladi (15-30 godina) iz Leskovca i okoline. Nije važno da li imaš neka prethodna znanja i iskustva o ovoj temi, najbitnije je da si motivisan/a i želiš da svojim aktivnim učešćem, iskustvom i idejama doprineseš samom treningu. 

Učešće na treningu je potpuno besplatno, organizator pokriva sve troškove smeštaja, obroka, trenera i radnog materijala. Put je organizovan za sve učesnike i učesnice. 

Za učešće na treningu možeš da se prijaviš popunjavanjem formulara na ovom linku do 17.04.2022. Selekcija prijava će se vršiti od samog raspisivanja poziva, tako da te ohrabrujemo da se prijaviš što pre.

Za sva pitanja i dodatne informacije možeš da nam pišeš na ovaj mejl, ili putem Fejsbuk ili Instagram profila. 

Trening se organizuje u okviru Erasmus plus projekta „Leskovac po meri mladih / Youth tailored Leskovac“ koji u partnerstvu sprovode Tim 42 i Kancelarija za mlade Leskovac.

Udruženje građana Tim 42