Prijavite divlju deponiju

Prijavite divlju deponiju

Jedan novinski članak objavljen pre 15 godina označava Leskovac kao 𝗿𝗲𝗸𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿𝗮 𝗽𝗼 𝗯𝗿𝗼𝗷𝘂 𝗱𝗶𝘃𝗹𝗷𝗶𝗵 𝗱𝗲𝗽𝗼𝗻𝗶𝗷𝗮 𝘂 𝗦𝗿𝗯𝗶𝗷𝗶 sa oko 200 divljih deponija koje će nova sanitarna deponija rešiti. To se nije desilo pa su početkom 2022. godine lokalne vlasti održale 600tu akciju čišćenja. Prva mera važećeg Lokalnog plana upravljanja otpadom predviđa trajno uklanjanje deponija u roku od 9 godina (do 2030. godine) što će koštati građane Leskovca 𝗽𝗿𝗲𝗸𝗼 𝟰𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗻𝗮 𝗱𝗶𝗻𝗮𝗿𝗮.

Želimo da doprinesemo rešavanju problema divljih deponija u Leskovcu. Pošto nadležni kažu da ne znaju sve lokacije gde se one nalaze, mi verujemo da građani najbolje znaju. Tako da vas pozivamo da nam pomognete.

Ako u svojoj okolini (Leskovac i okolna mesta) primetite divlju deponiju – popunite formular. Tim 42 će iskoristiti dobijene informacije da se obrati nadležnim službama, ali i pružiti vam neophodnu pravnu i administrativnu podršku ukoliko želite da sami pokrenete postupke za rešavanje problema.

VAŽNO! Upitnik je potpuno anoniman. Ukoliko želite, možete nam ostaviti podatke kako bismo vas informisali o daljem procesu, ali ovo NIJE OBAVEZNO.

Udruženje građana Tim 42