Održana tribina “Šta diše Leskovac?”

Održana tribina “Šta diše Leskovac?”

U utorak 07. Februara u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu održana je tribina pod nazivom “Šta diše Leskovac” u organizaciji Tima 42. Tokom ove tribine građani i građanke grada Leskovca imali su priliku da čuju informacije o trenutnom stanju koje se tiče zagađenja vazduha, kao i o primerima dobre i loše prakse koji su u sličnim situacijama primenjeni u nekim drugim gradovima na teritoriji Srbije.

Tribina bila je otvorenog karaktera za sve građane i građanke grada Leskovca, a prisustvovali su i predstavnici relevantnih ustanova koje zajedno sa Timom 42 rade na izradi ocene stanja kvaliteta vazduha u našem gradu.

Govorili su: Ognjan Pantić (BOŠ), Mirko Popović (RERI) i Milenko Jovanović (NEA), a moderirala je Ana Pecarski iz Tima 42.

Tokom tribine građani i građanke mogli su da čuju podatke koji se tiču trenutnog zagađenja vazduha na teritoriji grada Leskovca, ali i Republike Srbije, koje su mere koje lokalna samouprava i država preduzimaju, ili bi trebalo da se preduzmu, a nisu.

Jedna od tema bila je i instalacija automatske merne stanice koja bi u Leskovcu, kako je najavljeno od strane Agencije za zaštitu životne sredine, trebalo da bude postavljena do kraja 2023. godine. Više o tome na sledećem linku.

Ovaj događaj ispraćen je od strane lokalnih i nacionalnih medija.

Projekat Dijalog za bolji vazduh se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Dijalog promena“, uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ove stranice nužno ne odražava stavove donatora ni Beogradske otvorene škole, i za njega je isključivo odgovoran Tim 42

Udruženje građana Tim 42